Aktuelt

Faglige innlegg fra Trondheim Psykologsenter

Kontakt oss

Aktuelt fra

Trondheim Psykologsenter 

 

Her poster vi innlegg som gir faglig påfyll,
Vi håper innleggene kan være til nytte for våre klienter og andre som er interessert i selvutvikling, terapi og psykologi.

Send oss gjerne en melding om du har innspill til tema du vil lære mer om.

EMDR

Erfaringer fra Vegard Eide Dall

 

EMDR Norge skriver på sin hjemmeside at EMDR er en psykoterapeutisk tilnærming, som hjelper å minske det ubehaget som kan preget hverdagen, hvis du har vært utsatt for ubehagelige opplevelser i fortiden. 


Jeg har jobbet med EMDR siden 2021 og har brukt metoden på mange ulike problemstillinger med god effekt. Metoden er mest brukt i behandling av PTSD og Kompleks PTSD, men er transdiagnostisk og kan benyttes til behandling av ulike tilstander. 


Jeg har brukt EMDR med mennesker som har opplevd alvorlige og gjentagende traumer over lang tid, og med folk som har opplevd enkeltstående traumatiske hendelser. Jeg har også med stort hell brukt metoden for å minske ubehag i forbindelse med sorg, samlivsbrudd, vanskelige sosiale situasjoner, og andre typer ubehagelige minner eller opplevelser. Jeg har også behandlet både angst og depresjon ved hjelp av EMDR. 


Man trenger ikke ha en spesiell hendelse i tankene når man gjør EMDR, man kan også jobbe med for eksempel en periode i livet som har vært tøff. Det er mulig å gjøre EMDR uten å fortelle terapeuten hva man har opplevd, dette kalles å jobbe Blind to Therapist. 


EMDR er svært effektivt mot mareritt, påtrengende minner og ubehag som dukker opp i kroppen når man tenker på vanskelige ting som har hendt.  


Ta gjerne kontakt dersom du tenker at EMDR kan være til hjelp for deg! 


Du kan lese mer om EMDR her: 

 

Hva er EMDR

 

Følg oss på sosiale medier

Ønsker du å holde deg mer oppdatert? Da kan du gjerne følge oss på sosiale medier.